Ово је прича о ЧОВЕКУ!

О Милораду Јурковићу, познатом као Миле Столар, хармоникашу из Раковца, познатом добротвору и хуманисти.

Миле је до сада поклонио преко 2000 столица нашим малишанима, и гле чуда, све бесплатно. Свакодневно помаже угроженима, бесплатно дарује своја мајсторска дела, а скорије се одрекао награде за хуманисту године коју дарују Срби из дијаспоре, коју је требало да прими у Њујорку, у корист детета којем је неопходно лечење.

И ово није стандардна прича хвалоспева и дивљења, срицања гомиле фраза и испразних речи које немају поенту. Сви знамо ко је столар Миле.

Ово је прича о човеку и има за циљ да подстакне све нас да исто овако поступамо.Познавајући Милетову скромност, њему нису потребне похвале и зато овде желимо да пишемо о симболу и путу који нам Миле показује.

Свако од нас, сви ми столари и адвокати, електричари и програмери, сељаци и дизајнери, домаћиће и инжењери, доктори и рудари и сви остали. Свима нама Милетов пут показује да треба да будемо људи, да свако помогне својој околини и народу онолико колико може. Ништа мање и ништа више.

Ову државу и овај народ неће спасити појединци, државници и сјајни јунаци. Неће је спасити један човек. Ни говорници, нити безгрешни политичари које сви тражимо. Спасиће је људи.

Свако од нас да буде бољи у ономе што ради и да мало смањи своју себичност и егоизам, свима ће нам бити пуно боље.

Милетов пример је пут доброчинства, љубави према народу, љубави према човеку. Следи Милетов пример!

Будимо људи!